Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce le-a spus Andrian Candu deputaților în declarația de rămas bun

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a rostit un discurs de rămas bun deputaților, înainte de încheierea primei sesiuni ordinare din anul 2018.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Deputații din Moldova au ieșit în vacanța parlamentară de vară. Astăzi a avut loc ultima ședință plenară din sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului. Deputații au votat la ședința de vineri un proiect de hotărâre prin care s-a decis încheierea primei sesiuni ordinare din anul 2018, în data de 27 iulie. 

Местные выборы - Sputnik Moldova
Politică
Decis: Alegerile parlamentare în Moldova vor avea loc pe data de 24 februarie 2019

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că sesiunea următoare va începe în data de 3 septembrie 2018. Șeful Legislativului le-a mulțumit deputaților pentru munca depusă în această sesiune, dar i-a anunțat că sesiunea următoare va fi și mai grea.

”Aduc sincere mulțumiri și felicitări colegilor care au muncit în această sesiune. Nu a fost ușor, foarte multe emoții, foarte multă greutate și povară, dar sunt sigur că în sesiunea următoare nu va fi mai ușor. De aceea, încărcați-vă cu energie, cu răbdare, cu toleranță și ne revedem pe data de 3 septembrie, când începe sesiunea de toamnă”, a declarat Candu. 

Concediul anual plătit se acordă deputaților pe o durată de 36 de zile lucrătoare,  luându-se drept bază săptămâna de muncă de 6 zile, de regulă, în timpul vacanței de Crăciun și vacanței de vară.

Parlamentul din Moldova se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a se încheie la 30 noiembrie 2018. Alegerile parlamentare pentru următorul Legislativ vor avea loc peste jumătate de an, la 24 februarie 2019. 


Fluxul de știri
0