Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova, al cincilea stat din lume care vrea să facă asta: Iată ce condiție are

© AP Photo / Lefteris PitarakisA general view of The Dome of the Rock Mosque at the Al Aqsa Mosque compound, known by the Jews as the Temple Mount, is seen from the Mount of Olives in east Jerusalem. (File)
A general view of The Dome of the Rock Mosque at the Al Aqsa Mosque compound, known by the Jews as the Temple Mount, is seen from the Mount of Olives in east Jerusalem. (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova intenționează să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, astfel este al cincilea stat din lume care vrea să facă asta. Iată ce condiție au înaintat autorităților israeliene.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Republica Moldova este al cincilea stat din lume care și-a anunțat intenția de a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, cu condiția ca Israelul să-și deschidă o ambasadă în Republica Moldova.

”Moldova va fi următoarea țară care își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim”, informează israelnationalnews.com, care citează Can Radio.

Valentin Beniuc, Gholamali Mohammadifard și Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Politică
Opinie: SUA au deschis cutia Pandorei în Orientul Mijlociu

Va fi cea de-a cincea ambasadă care se va deschide în capitala Israelului, după deschiderea ambasadelor SUA, Guatemala și Paraguay. Republica Cehă a promis, de asemenea, să să-și mute ambasada la Ierusalim.

Șeful Ministerului de Externe din Israel, Yuval Rotem, a fost cel care a negociat acest lucru în timpul vizitei sale recente în Republica Moldova.

Potrivit sursei, Moldova a fost de acord să-și deschidă ambasada la Ierusalim cu condiția ca Israelul să deschidă o ambasadă la Chișinău, capitala Moldovei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emanuel Nachshon, a confirmat că Yuval  Rotem a vizitat Moldova și a discutat chestiunea mutării ambasadei la Ierusalim.

În prezent, în Moldova trăiesc aproximativ 20 de mii de evrei.

Anterior și Guvernul României și-a anunțat intenţia de ași muta sediului ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Însă preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a opus acestui lucru, anunţând că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei în Ierusalim.

Fluxul de știri
0