Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim? Reacția Ministerului de Externe

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Иерусалим
Города мира. Иерусалим - Sputnik Moldova
Abonare
Află care este reacția Ministerului de Externe al Moldovei cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. După ce în presă au apărut știri privind intenția Moldovei de ași muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova a declarat că nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

”Este adevărat că diplomația israeliană promovează la toate nivelele subiectul relocării ambasadelor acreditate de la Tel Aviv la Ierusalim. Partea moldovenească a luat act de acest deziderat, dar nu a luat o decizie în acest caz", a declarat Valeriu Rusu precizând că țara noastră și-a declarat toată deschiderea față de o eventuală inaugurare a unei Ambasadei israeliene la Chișinău.

Moldova, al cincile stat din lume care vrea să facă asta: Iată ce condiție are>>>

Potrivit presei din Israel, Republica Moldova ar putea fi al cincilea stat din lume care ar fi gata să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, cu condiția ca Israelul să-și deschidă o ambasadă în Republica Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emanuel Nachshon, a confirmat că Yuval Rotem a vizitat Moldova și a discutat chestiunea mutării ambasadei la Ierusalim.

Fluxul de știri
0