Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Descoperire uluitoare: Iată care este cel mai sigur loc în avion - Foto

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaМакет салона ближнемагистрального пассажирского самолета Sukhoi Superjet 100 на МАКС-2017
Макет салона ближнемагистрального пассажирского самолета Sukhoi Superjet 100 на МАКС-2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă obişnuiţi să călătoriţi cu avionul, poate v-aţi întrebat ce reguli ar trebui urmate pentru a avea cele mai mari şanse de supravieţuire în cazul unui dezastru în aer. Un grup de cercetători a găsit răspunsul.

CHIŞINĂU, 25 iul — Sputnik. Un grup de cercetători au studiat un număr de accidente aviatice care au avut loc în ultimele decade şi au ajuns la concluzia că locurile cele mai sigure sunt în spatele salonului.

Avion cuprins de flăcări - poză simbol - Sputnik Moldova
Groaznic: Prăbușirea unui avion, filmată de un pasager - Video

Potrivit acestora, pasagerii care se află aproape de coada avionului au cu aproximativ 40% mai multe şanse de a supraviețui unui accident aviatic decât cei care se află în primele rânduri din fața avionului.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Popular Mechanics, care a analizat accidentele de avioane comerciale produse în Statele Unite din 1971 (un număr de 20 de accidente), în urma cărora au fost atât decese, cât și supraviețuitori.

Timp de câteva săptămâni, cercetătorii au studiat rapoartele păstrate la National Transportation Safety Board, inclusiv informaţii despre locurile unde era aşezat fiecare pasager și zonele din avion unde aceştia au supravieţuit sau au murit.

În 11 din cele 20 de accidente, pasagerii aflaţi în spatele avionului s-au aflat clar în avantaj. Numai în cinci accidente cei care stăteau în față au avut şanse de supravieţuire.

Самолёт - Sputnik Moldova
Societate
Moarte Stupidă: Un turist, omorât pe plajă de suflul unui avion - Video

În șapte din cele 11 accidente în care au fost „favorizaţi" pasagerii de pe locurile din spate, avantajul lor a fost clar. De exemplu, atât în accidentul din 1982, al avionului companiei Air Florida, produs în Washington, D.C., cât și în accidentul din 1972 al unui Eastern 727 la Aeroportul Kennedy din New York, grupul de supraviețuitori se aflau pe locurile din ultimele rânduri. Iar când un United DC-8 a rămas fără combustibil lângă Portland, Oregon, în 1978, toți cei șapte pasageri care au murit stăteau pe locurile din primele patru rânduri.

De asemenea, cercetătorii au calculat şi ratele de supraviețuire pentru diferite zone ale cabinei pasagerilor. Din nou, tendința a fost clară: în cazul pasagerilor aflaţi în spatele cabinei (scaunele situate în spatele bordului de scurgere al aripii), a existat cea mai mare rată medie de supraviețuire, de 69%. Pentru secțiunea de deasupra aripii, rata de supraviețuire a fost de 56%. În cazul secţiunii incluzând clasa business, a existat o rată medie de supraviețuire de doar 49%.

Fluxul de știri
0