Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum poți avea o viaţă de familie fericită: Explicația unui preot ortodox - Video

CC0 / Pixabay / geralt / Familie
Familie - Sputnik Moldova
Abonare
Te întrebi cum ai putea să ai o viață de familie fericită? Părintele Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni, punctează cu înțelepciune câteva lucruri de care ar trebui să ții cont.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Mulți dintre noi se întreabă care este calea spre fericire în viața de familie. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din România, a explicat creștinilor în una dintre ultimile sale predici cum poate fi realizat acest lucru.

”Ne dorim o familie fericită! Uneori nu o facem fericită pentru că nu suntem noi fericiți! Iar nefiind fericiți, nu putem transmite cuiva fericirea! Căci nu poate un om posac și nervos să transmită fericire! Nu poate un om nervos să transmită liniște.. Deci tu cauți fericirea, dar fericește-te întâi pe tine, ca să îi poți ferici pe cei în jurul tău. Și cum te fericești tu pe tine? În rugăciune cerem — şi rugăciunea noastră este toată filosofia vieţii noastre — „cele bune şi de folos sufletelor noastre”, explică Părintele Calistrat într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Trei lucruri de mare folos pentru viața de familie

Totodată părintele Calistrat atenționează asupra trei lucruri care sunt cu adevărat de folos pentru a avea o viață de familie fericită.

— Sănătatea sufletului!

— Sănătatea minții!

— Sănătatea inimii!

”Aceasta este adevărata libertate! Să nu fii câinos, răutăcios și dușmănos!” - atenționează ieromonajul de la Vlădiceni.

Fluxul de știri
0