Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom călători fără plată cu taxi-ul prin Chișinău? – Iată ce spune premierul Filip

CC0 / Pixabay / emkanicepic / Taxi
Taxi - Sputnik Moldova
Abonare
A spus-o chiar prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip: pasagerii vor avea dreptul să nu plătească pentru călătorie dacă taximetristul nu-i oferă bonul de plată.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. În cadrul briefingului de presă susținut ieri de premierul Pavel Filip, acesta a făcut o declarație trăsnet: în urma reformelor fiscale promovate de Guvern, pasagerii vor fi în drept să refuze plata pentru serviciile de taxe dacă lor nu le-a fost oferit bonul de plată.

"Venim cu un regim special de impozitare a angajaților care au salarii de până la 10 mii de lei pe lună, cu un impozit pe venit fix de 500 de lei pe lună. În același timp, primele pentru asigurarea medicală și cea socială vor fi plătite eșalonat în fiecare lună", a spus Filip.

"În același timp, se măresc amenzile pentru ilegalități, adică pentru cei care activează fără licență. Dacă taximetristul nu va avea bon de plată, atunci pasagerul va avea dreptul să nu plătească. Cheltuielile pentru reparația automobilelor va deveni reductibile", a precizat premierul.

Fluxul de știri
0