Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

N-o să-ți vină să crezi: La Odesa până și maimuțele practică racketul - Foto

© AFP 2022 / Olga MALTSEVABrown Capuchin monkeys sit on a rope in an enclosure at the city zoo in Saint Petersburg on October 6, 2017.
Brown Capuchin monkeys sit on a rope in an enclosure at the city zoo in Saint Petersburg on October 6, 2017. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Polițiștii sosiți la fața locului au fost nevoiți să se retragă după ce au fost bombardați cu mere și bețe.

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Adevărată teroare pe capul celor care locuiesc pe teritoriul întovărășirii agricole "Lebed", situată în localitatea Suhoi Liman din suburbia Odesei. Deja de o săptămână, o bandă de zece maimuțe face prăpăd prin grădinile și livezile oamenilor. Animalele nu se dau prinse și își bat joc de locuitorii care încearcă cu disperare să-și salveze bunurile.

"Sunt nouă sau zece exemplare, acestea sar de pe un teren pe altul și se înfruptă din mere și piersice", a scris una dintre persoanele păgubite, care a publicat pe Facebook fotografia "bandiților" cu coadă.

Potrivit localnicilor, primatele ar fi evadat de la o menajerie privată situată în apropiere.

"Poliția nu reacționează la solicitări", se plâng proprietarii grădinilor.

Aceștia au povestit că polițiștii care au ajuns la fața locului în momentul în care maimuțele au dat iama într-o livadă de meri, au fost nevoiți să se retragă după ce au fost bombardați cu mere și bețe. Animalele "se mișcă cu iuțeală de pe un teren pe altul și practic ni ai ce să le faci", spun oamenii disperați.

Deocamdată nu este clar ce se poate face în această situație. Mai mult decât atât, localnicii se așteaptă că în zonă ar putea apărea și alte animale exotice.

"Dar ce se va întâmpla atunci când de la această menajerie va fugi un crocodil sau o anaconda, care sunt acolo?", se întreabă retoric autorul postării de pe Facebook.

Judecând după aspectul exterior, "hoții" fac parte dintr-o specie de maimuțe răspândită în Africa de Vest, care își duce traiul în savană. Acestea se hrănesc cu fructe și semințe, cu frunze, dar și cu insecte și ouă de păsări. Maimuțele respective trăiesc în medie 45 de ani.

Fluxul de știri
0