Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bacalaureat contra plată: Ministerul Educației a susținut proiectul dar cu unele rezerve

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de lege care prevede modificarea Codului Educației a fost avizat pozitiv de Cabinetul de Miniștri. Documentul a fost elaborat de deputații din Grupul parlamentar Popular European.

CHIȘINĂU, 25 iulie – Sputnik. Examenul de bacalaureat va putea fi susținut repetat cu achitarea unei taxe, în caz de nepromovare a celei de-a doua sesiuni de examinare desfășurate după modelul stabilit de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Un proiect de lege în acest sens, care prevede modificarea Codului Educației, a fost avizat pozitiv de Cabinetul de Miniștri. Documentul a fost elaborat de deputații din Grupul parlamentar Popular European. 

Бакалавр 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Bacalaureat 2018: Au fost anunțate rezultatele examenelor din prima sesiune

Guvernul a avizat inițiativa legislativă, dar cu unele modificări. Autorii au propus ca taxa de examen să fie stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministrul de resort, Monica Babuc, a declarat că instituția pe care o conduce nu este în drept să stabilească taxe. Acest lucru îl poate face Guvernul. Astfel, potrivit documentului aprobat de Guvern, pentru participarea la a treia sesiune anuală de bacalaureat, candidatul va susține o taxă de examen, în mărimea stabilită de Executiv. 

Taxa va fi calculată în funcție de toate costurile aferente organizării examenului de bacalaureat. Aceasta va fi folosită pentru cheltuielile sesiunilor de susținere a examenelor de bacalaureat suplimentare.

Proiectul propune eliminarea restricției, astfel încât un elev să poată să se înscrie la examenul de bacalaureat de câte ori dorește, până când îl va promova, astfel încât notele de la fiecare probă de examen dă nu fie mai mici decât ”5”.

Fluxul de știri
0