Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Astronauții de culoare nu sunt agreați în echipajele navelor spațiale Soiuz?

© Photo : Roskosmos / Fedor YurchikhinСтыковка "Союза" к МКС
Стыковка Союза к МКС - Sputnik Moldova
Abonare
Ipoteza precum că astronauții de culoare nu ar fi agreați pe navele spațiale Soiuz a fost emisă în cadrul unei sesiuni la Centrul de cercetări strategice și internaționale din SUA.

BUCUREȘTI, 25 iul — Sputnik. Moscova a ripostat dur la speculațiile în jurul faptului că nici un astronaut de culoare nu se regăsește printre cei 52 de cetățeni ai SUA care au acces pe orbita circumterestră.

”Astfel de declarații sunt un rasism absolut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Federale Spațiale de stat Roscosmos, Vladimir Ustimenko, citat de RIA Novosti.

El a precizat că structura pe care o reprezintă ”niciodată nu selectează candidații conducându-se după criteriul apartenenței de rasă”.

Fenomen neobișnuit: Așa ceva se întâmplă doar o dată în 100 de ani>>>

Afirmații despre o presupusă discriminare a astronauților de culoare s-au mai făcut auzite anterior, ele fiind combătute de fostul conducător NASA, Charles Bolden, precum și de succesorul lui, Jim Breidenstein.

 

 

Fluxul de știri
0