Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stela Focșa Merlă, despre teatru și arta de a fi actor

© Sputnik / OsmatescoStela Focșa Merlă
Stela Focșa Merlă - Sputnik Moldova
Abonare
Stela Focșa Merlă este un om de o vastă cultură, cu o experiență frumoasă prin care aduce o contribuție deosebită în arta teatrală moldovenească.
Stela Focșa Merlă, despre teatru și arta de a fi actor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", actrița Stela Focșa Merlă a vorbit despre ceea ce se ascunde dincolo de scenă. Ce e în sufletul unui actor? De câte ori personajul care i-a fost încredințat actorului are tangențe cu frământările sale interioare?

Actrița spune că orice rol pe care îl interpretează îi oferă o lecție de viață, chiar dacă a jucat și roluri care nu o reprezintă. Totodată, fiecare actor își are rolul care i se potrivește, iar fiecare om e actor în felul lui.

"Actorii nu sunt greu de înțeles, așa se impun ei uneori în fața societății. La sfârșitul unor spectacole, după ce se închide cortina, mă simt atât de epuizată, încât nu am puteri să vorbesc cu cineva. Am jucat roluri după care aveam nevoie de o relaxare și recuperare. Când joci pe scenă și interpretezi un personaj trebuie să te adaptezi temperamentului care îi corespunde. Scena trebuie să fie ca o poartă între viața reală și cea teatrală, de acea când joci un rol ești un alt om și când ieși din acel personaj, devii omul de zi cu zi", a spus actrița Stela Focșa Merlă.

Stela Focșa Merlă spune că nu are frică de bătrânețe, deoarece fiecare perioadă are farmecul său.

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru viața pe care o am și pentru că mi-a dăruit un soț iubitor, copii și nepoți. Înțeleg că bătrânețea este un proces biologic natural și inevitabil. Eu mă simt tânără în suflet, ador să citesc cărți și să călătoresc", a povestit actrița.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0