Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai ”bețive” și criminale raioane din Moldova: Detalii incredibile

© Pexels / jarmolukАлкоголизм
Алкоголизм - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Moldovei a publicat o hartă din care se poate vedea care sunt cele mai ”bețive” și criminale raioane din țară.

CHIȘINĂU, 24 iul — Sputnik. Consumul de alcool a atins cote alarmante în țară. Oamenii legii au publicat o hartă care oferă detalii cu privire la contravențiile și crimele săvârșite de persoane aflate în stare de ebrietate. Și chiar dacă acest tip de infracțiuni sunt în ușoară scădere comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, oamenii legii atestă totuși o creștere a numărului conflictelor soldate cu omoruri sau vătămări corporale grave.

Marți, Direcția Generală Securitate Publică a Inspectoratului General al Poliției a prezentat o hartă în care este indicat numărul de infracțiuni comise de către persoane aflate în stare de ebrietate alcoolică, în primele șase luni ale anului curent.

”Astfel, în prima jumătate de an, au fost înregistrate 1331 infracțiuni comise în stare de ebrietate, cu 16,5% mai puțin decât în primele șase luni ale lui 2017. Din acestea, majoritatea sunt infracțiuni considerate ușoare, iar 86% sunt infracțiuni comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate”, informează Poliția Moldovei printr-un comunicat.

Alcool - Sputnik Moldova
Societate
După cât timp iese alcoolul din sânge: Un experiment făcut de polițiștii moldoveni - Video

Cele mai bețive și criminale raioane

Potrivit datelor prezentate, peste 78 de mii de persoane se află în prezent la evidență narcologică. În prima jumătate a anului 2018, de către persoane aflate în stare de ebrietate au fost comise peste 4200 de contravenții. Totodată, au fost săvârșite peste 1300 de crime.

Cele mai multe contravenții comise de persoane aflate în stare de ebrietate au fost înregistrate în raioanele Edineț (279) Sângerei (258), Drochia (172). În același timp, în printre municipii, pe primul loc se află orașele Bălți, cu 780 de contravenții, și Chișinău, cu 714 contravenții. Este de remarcat că cele mai multe persoane aflate la evidență narcologică sunt în raionul Orhei — 2590, în care au fost înregistrate 55 de contravenții, urmat de Hâncești, cu 1724 de persoane luate la evidență și 119 contravenții și Călărași — 1309 persoane, cu 28 de contravenții săvârșite.

Harta a fost elaborată cu scopul de a informa și responsabiliza autoritățile publice locale, dar și societatea civilă pentru a întreprinde acțiuni și a elabora politici pentru prevenirea și combaterii acestui flagel.

Consumul de alcool este o boală care deseori duce la consecințe grave, de la izolarea de societate și familie până la comiterea infracțiunilor cu urmări grave.

Fluxul de știri
0