Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fenomen neobișnuit: Așa ceva se întâmplă doar o dată în 100 de ani

© Sputnik / Александр Гальперин / Accesați arhiva multimediaСуперлуние
Суперлуние - Sputnik Moldova
Abonare
Fenomen neobișnuit la sfârșitul acestei luni: O eclipsă totală de Lună, care va fi cea mai îndelungată din acest secol.

CHIȘINĂU, 24 iul — Sputnik. La sfârșitul acestei luni se va produce o eclipsă spectaculoasă de Lună, fenomen care se va mai repeta doar peste aproape 100 de ani.

Eclipsa totală de lună se va produce pe 27 iulie 2018. Ea va fi vizibilă pe întreaga planetă și va putea fi urmărită așa-zisa "Lună sângerie".

Planeta Pământ, văzută din cosmos - Sputnik Moldova
Lumea nu va mai fi la fel. Ce se va întâmpla cu omenirea până în 2050

În funcție de locul aflării, pe 27-28 iulie are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Aceste două fenomene provoacă o eclipsă lunară extinsă, notează dcnews.ro.

Potrivit orei Moldovei, eclipsa va începe pe 27 iulie, la ora 21:24 și se va încheia la ora 01:20, durata acesteia fiind de 3 ore și 56 de minute. Faza de eclipsă totală va dura 1 oră și 44 de minute (de la 22:30 până la 00:14 minute). În faza maximă, Luna se va afla în totalitate în umbra Terrei și va căpăta nuanțe roșietice.

Un fenomen asemănător va mai putea fi observat abia în anul 2091.

Fluxul de știri
0