Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: România – cod galben de vijelii, Moldova - ploi în toată țara

© Sputnik / Natalia SeliverstovaПрохожие во время дождя в Москве
Прохожие во время дождя в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au anunțat că România va fi lovită de furturi electrice și de vijelii, iar în Moldova va ploua în toată țara.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Sinopticienii din România au emis două atenționări de cod galben de furtuni și vreme rea. Ploile torențiale vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Meteorit - Sputnik Moldova
Uluitor: Căderea unui meteorit, filmată din cosmos

Furtunile, însoțite de ploi puternice, se vor manifesta în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.Și în Republica Moldova încep ploile. Luni va ploua în nordul și sudul țării, iar începând de marți — și în centru.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în regiunea de nord a Republicii Moldova va ploua de luni până la sfârșitul săptămânii — duminică. Temperatura aerului va varia de la +15..+21 de grade Celsius noaptea și +27.. +31 de grade Celsius ziua.

În regiunea de centru va ploua doar în zilele de marți și miercuri, iar maximele vor ajunge la +32 de grade Celsius.

În sudul țării va ploua astăzi și mâine. Iar de miercuri gradația mercurului în termometre se va ridica până la +33 de grade Celsius.

Fluxul de știri
0