Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asta chiar n-ați mai văzut: Harbuji plini de otravă pe piețele din Moldova – Video

© Sputnik / Мирослав РотарьFructe legume strada
Fructe legume strada - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un internaut a plasat pe Facebook un film care i-a revoltat pe toți consumatorii: un pene verde plin de otrăvuri și alterat, care devine efervescent atunci când este tăiat.

Coniac - Sputnik Moldova
Societate
Se întâmplă în Moldova: Iată cum procurăm otravă pe banii noștri
CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Nu mai au frică de Dumnezeu, vând otravă curată, în felul acesta au comentat mai mulți internauți filmul plasat pe Facebook.

Unii dintre internauți au afirmat că, în mod sigur, acest pepene verde a fost cultivat folosindu-se excesiv erbicidele pentru stârpirea buruienilor. Potrivit lor, în asemenea cazuri, harbuzul se alterează, iar atunci când este tăiat, miezul lui devine efervescent.

Alți internauți au spus că pepenele verde se alterează atunci când îi este grăbită coacerea pe cale chimică. De obicei, în curpen sunt injectate tot felul de chimicale, care, dacă sunt administrate excesiv, duc la alterarea fructului.

Și într-un caz, și în altul, pepenele verde devine toxic și prezintă riscuri de sănătate în caz de consum.

Deocamdată autoritățile nu s-au sesizat în acest caz, care, judecând după legenda postată la film, a avut loc în orașul Căușeni.

Fluxul de știri
0