Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fenomene meteo extreme: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vremea va fi instabilă până la sfârșitul lunii iulie: meteorologii au făcut o estimare meteo pentru următoarele două săptămâni.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Meteorologii români au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Potrivit estimărilor Administrației române de Meteorologie, în prima parte a intervalului 23 iulie — 5 august, vremea va fi mai răcoroasă decât media obișnuită pentru această perioadă a anului.

De asemenea, instabilitatea atmosferică va fi la ordinea zilei. Vor cădea ploi cu descărcări electrice, pe alocuri — importante cantitativ. Procesul de încălzire va începe deja la începutul lunii august.

Жара - Sputnik Moldova
Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

Astfel, specialiștii români estimează că, în Moldova, în prima săptămână a intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va situa între 26 și 28 de grade, caracterizând o vreme relativ răcoroasă pentru această perioadă. Apoi regimul termic diurn va marca o ușoară creștere, iar între 30 iulie și 5 august se vor înregistra 30…31 de grade, în medie, valori apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade între 23 și 26 iulie, apoi vor crește ușor, spre 18…19 grade, valori medii în jurul cărora se vor menține până la finalul celei de a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere între 24 și 28 iulie.

De menționat că meteorologii moldoveni au prognozat, dimpotrivă, un sfârșit de iulie canicular, maximele termice urcând și până la 35 de grade Celsius. Totodată, pe arii extinse vor cădea precipitații și sunt posibile fenomene meteo extreme.

Marți, 25 iulie, în toată țara vor cădea precipitații însoțite de descărcări electrice. Temperaturile vor fi ridicate, cu valori termice maxime de 31…33 de grade Celsius. Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Fluxul de știri
0