Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a declarat Dodon despre Patrușev și Kozak - Video

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Află ce a declarat președintele țării Igor Dodon în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru Sputnik Moldova despre cei doi reprezentanți speciali ai Federației Ruse în Republica Moldova, Dmitri Kozak și Dmitri Patrușev.

CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că relațiile bilaterale dintre Moldova și Rusia vor cunoaște o dinamică pozitivă.

Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova
Igor Dodon susține că Moldova ar putea primi gaz mai ieftin din Rusia

Șeful statului a menționat că este pentru prima dată în ultimii zece ani când Federația Rusă a numit tocmai doi reprezentanți responsabili pentru relația cu țara noastră.

Este vorba despre reprezentantul special pentru dezvoltarea problemelor economice dintre Federația Rusă și Republica Moldova, Dmitri Kozak, și președintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, ministrul rus al Agriculturii Dmitri Patrușev. Președintele țării consideră că numirea celor doi reprezentanți speciali va influența pozitiv relațiile bilaterale dintre Moldova și Rusia.

„Eu consider că va fi o dinamică pozitivă în relațiile noastre bilaterale. Până la alegerile parlamentare, la nivel de Președinte, vom avea un dialog cu domnul Kozak și domnul Patrușev la Moscova. La nivel de guverne, colaborarea ar putea începe după alegerile parlamentare. Eu sper că, după alegerile parlamentare, în Moldova va fi un guvern pro-Moldova, care va fi deschis pentru colaborare și cu vestul, și cu estul. Am mai menționat — aceasta este singura soluție pentru Republica Moldova. Federația Rusă își dorește acest dialog", a declarat pentru Sputnik Moldova, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Fluxul de știri
0