Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mari companii americane se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Rusiei

© Fotolia / KokhanchikovДобыча нефти
Добыча нефти - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva mari companii din SUA încearcă să convingă congresmanii americani să renunțe la înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

CHIȘINĂU, 22 iul — Sputnik. Câteva companii americane din domeniul petrol și gaze, a căror activitate este strâns legată de Rusia, se opun înăspririi sancțiunilor împotriva Moscovei, anunță agenția Reuters, citând surse din Senat.

ОАО Магнитогорский металлургический комбинат - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia a impus taxe vamale pentru unele mărfuri americane

Printre cei care încearcă să convingă congresmanii să renunțe la sancțiuni se enumeră, în special Camera de Comerț Ruso-Americană, ai căror membri sunt ExxonMobil, Shell și Chevron.

Fiind solicitați de agenție să comenteze acest demers, reprezentanței Camerei de Comerț și ale companiilor au refuzată să facă orice declarație.

Acesta nu este primul caz când petroliștii se pronunță împotriva sancțiunilor antirusești. Anterior, Exxon Mobil a declarant că astfel de restricții avantajează companiile Shell și BP.

În prezent, Congresul examinează un nou proiect de lege care prevede înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Fluxul de știri
0