Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Bărbat, despre rolul reprezentanților sexului puternic într-o relație

© SputnikCezar Salagor
Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Abonare
Care este, de fapt, rolul bărbatului într-o relație?
Bărbat, despre rolul reprezentanților sexului puternic într-o relație

Rolul femeii în societate este, indiscutabil, un subiect interesant și totodată care generează dispute și contradicții. Cert este că puțini sunt cei care vorbesc despre rolul bărbatului — în familie, în societate și în general. Așa se face că o mare parte a bărbaților din ziua de astăzi ajung să trăiască viața după bunul lor plac, fără a-și asuma responsabilitățile pe care le avea bărbații de acum 100 de ani.

Cel mai grav este că deși suntem în anul 2018, în cazul unei sarcini neplanificate, de cele mai multe ori, femeia este blamată și stigamtizată de societate. Și asta, chiar dacă este binecunoscut faptul că o sarcină nu apare fără contribuția reprezentanților sexului puternic.

Jurnalistul Cezar Salagor spune că, de fapt, bărbatul este cel care ar trebui să-și asume responsabilitatea în momentul în care se implică într-o relație. Cert este că generațiile de astăzi nu au valori, iar de moralitate nici vorbă.

”Eu observ această tendință că se pune accent tot mai mare pe domnișoare, iar băieții sunt lăsați să-și facă de cap cum vor. Nu! În primul rând trebuie să conștientizăm că este responsabilitatea unui bărbat. O domnișoară ajunge să aibă mai mulți parteneri nu din cauza ei, dar din cauza bărbaților, care obișnuiesc să facă abuz de fete. Fata crede că se va căsători cu băiatul respectiv, iar el are alte gânduri. Trebuie să conștientizăm rolul familiei”, spune Cezar Salagor.

Precizăm că datele statistice privind numărul sarcinilor, dar și avorturile în rândul fetelor și adolescentelor rămân alarmante. Numai în anul 2016 au fost înregistrate 1.975 de sarcini printre adolescentele cu vârsta cuprinsă între 10 — 19 ani. Șase nașteri au fost înregistrate printre adolescentele cu vârsta de la 10 la 14 ani, iar 404 nașteri — printre adolescentele cu vârsta cuprinsă între 15 — 17 ani. 1.565 de sarcino au fost înregistrate în cazul tinerelor care au vârsta cuprinsă între 18 și 19 ani.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0