Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video viral pe internet: Cum ar trebui bărbatul să-și iubească femeia

© Sputnik / Евгения Новоженина / Trecere la banca de fotografiiBărbat și femeie, premieră, film artistic
Bărbat și femeie, premieră, film artistic - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un video a devenit viral pe Internet acumulând zeci de mii de vizualizări - părintele Calistrat din România a postat un fragment video dintr-o predică în care spune cum ar trebui bărbatul să-și iubească femeia.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Ieromonahul Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni, de lângă Iași, le vorbește creștinilor despre căsnicie, relațiile dintre bărbat și femeie, dragoste, toate văzute prin prisma învățăturilor biblice, dar și ale epistolelor Apostolului Pavel. Clipul Video a devenit viral pe Internet, acumulând zeci de mii de vizualizări.

”Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre ca pe voi înşivă!”, așa își începe discursul, parafrazându-l pe Apostolul Pavel, părintele Calistrat Chifan.

Părintele dă câteva învățături sănătoase de la Sfântul Apostol Pavel: "În căsnicie, dragostea este necesară, motivul este însăși firea femeii, rod al dragostei (a fost făcută din coasta lui Adam, iar coasta e lângă inimă), nu este întreagă dacă îi lipsește dragostea. Femeia însăşi izvorăşte iubire din maternitatea ei, pe bună dreptate cerând, la rândul ei, să fie iubită, de vreme ce, din fire şi prin însăşi poziţia sa (de soţie şi de mamă), iubeşte. Reamintesc bărbaţilor, „trăiţi înţelepţeşte cu femeile voastre, ca fiind făpturi mai slabe" (1Pt. 3,7).

Mai jos părintele afirmă: Dragostea faţă de soţie este cu totul îndreptăţită, deoarece singura persoană care, fără îndoială, va rămâne de partea sa, a bărbatului, este soţia, toate celelalte persoane din jur vor dispărea încet-încet, dar căsătoria soţilor evlavioşi va continua în veşnicie.

Video Viral: Brad Pitt pe meleagurile pitorești ale Moldovei?>>>

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași, România) e cunoscut printre enoriași pentru francheţea şi simţul umorului cu care propovăduieşte. În plus, preotul nu ratează nicio ocazie de a fi prezent în comunitate, iar videoclipurile de pe internet au mare succes în rândurile creștinilor.

Fluxul de știri
0