Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anatol Prohnițchi: Lacurile și râurile din Moldova sunt bombe ecologice

© Sputnik / OsmatescoAnatol Prohnițchi
Anatol Prohnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Calitatea proastă a apei este unul dintre factorii care afectează direct sănătatea și calitatea vieții populației Republicii Moldova.
Anatol Prohnițchi: Lacurile și râurile din Moldova sunt bombe ecologice

Actualmente atât pescuitul cât și scăldatul nu sunt recomandate în bazinele acvatice din țară, în majoritatea cazurilor fiind interzise.

"Apele râurilor și lacurilor din Republica Moldova prezintă niște catastrofe ecologice. Țara dispune de puține râuri mari, însă dispune de o rețea densă de râuri mici și pâraie, al căror număr este de peste 3100. Pe lângă faptul că instituțiile abilitate nu respectă măsurile necesare de protecție a mediului, problema începe în mare parte de la educația și atitudinea fiecărui cetățean. Educația ecologică trebuie făcută începând de la grădiniță și până la absolvirea facultății. Atât populația, cât și agenții economici aruncă deșeurile în bazinele acvatice. Există o legislație strictă, însă aceasta nu eswte respectată așa cum ar trebui, deoarece aceste legi nu sunt respectate de către cetățeni", a relatat ecologul Anatol Prohnițchi în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

Mai multe detalii referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0