Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O stradă din Centrul orașului Chișinău va fi închisă timp de trei luni

© Sputnik / Мирослав РотарьНовый квест для Киртоакэ - найти рытвину с очертаниями карты "Великой Румынии".
Новый квест для Киртоакэ - найти рытвину с очертаниями карты Великой Румынии. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O stradă care se află în inima orașului Chișinău va fi închisă pentru o perioadă îndelungară.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi starea în care se află strada 31 August 1989. Această arteră de circulaţie, alături de alte două străzi din zona centrală a Capitalei, urmează a fi reparată capital în cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Reabilitarea colectorului fecaloid va da peste cap tot traficul rutier din Chișinău

Vizita pe teren a avut loc în contextul începerii lucrărilor de reabilitare a reţelelor inginereşti din zonă. Conform graficului de lucrări, primul șantier va fi organizat pe tronsonul de stradă cuprins între str. Ismail — str. Tighina, unde vor fi realizate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și canalizare. Cel de-al doilea șantier va fi organizat în perimetrul str. Tighina — str. Bulgară şi va viza reabilitarea rețelelor electrice și de comunicație.

Potrivit primarului, lucrările la primul tronson de stradă sunt complexe, iar, în acest sens, circulația transportului va fi sistată integral pentru o lună. 

”Lucrările sunt dificile pentru că se va interveni la o adâncime de circa 4-6 metri, iar în acest sector există multe rețele inginerești. Municipalitatea va asigura respectarea calității lucrărilor, iar pe durata întregului proces de reconstrucție a străzii, locatarii și agenții economici vor avea acces în curte sau în oficiile din zonă”, a menționat Codreanu.

Trafic infernal în Capitală. Mai mult străzi sunt închise>>>   

Valoarea totală a proiectului „Chişinău — Drumuri Urbane” constituie 22 de milioane de euro şi este finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD. În total vor fi reabilitate integral 6 străzi din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km. Primul Pachet de străzi a cuprins bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri şi a fost finalizat, iar Pachetul nr. 2 cuprinde străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina.

Fluxul de știri
0