Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarația halucinantă a lui Mihai Ghimpu care a derutat un Parlament întreg

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM 21.09.17
Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu a lăsat astăzi fără replică un Parlament întreg. Declarațiile făcute de liberal au creat o adevărată confuzie în rândul deputaților. Ce a spus liberalul.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, deputatul Mihai Ghimpu, a zăpăcit astăzi un întreg Parlament cu declarațiile care le-a făcut la începutul ședinței în plen. 

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Un deputat, făcut praf în Parlament. Candu: Trebuie să-mi iau săpunul și să fac pușcărie

Confuzia creată de Ghimpu în rândul deputaților a fost legată de o solicitare a sa prin care liberalul a invitat în Parlament la audieri un personaj din poveste. Deputatul i-a solicitat vicepreședintelui Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, care modera ședința, să-i ofere cuvântul. 

Ghilețchi a respectat Regulamentul Parlamentului și i-a oferit cuvânt primului liberal din Moldova. 

”Să-l invităm pe Guguță în Parlament, am auzit că a venit în Republica Moldova și vrea să-și construiască o casă lângă Parlament”, a declarat de la microfonul său Ghimpu.

Afirmația lui Ghimpu a lăsat fără replică deputații. Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a calificat intervenția lui Ghimpu drept o glumă și a invitat deputații să continue ședința în plen. 

Guguță este un personaj literar din creația scriitorului moldovean Spiridon Vangheli. Personajul Guguţă s-a născut în anul 1967, când a apărut cartea pentru copii ”Isprăvile lui Guguţă”. Aceasta a fost urmată de volumele ”Guguţă căpitan de corabie” (1979) şi ”Guguţă şi prietenii săi” (1994), care l-au impus pe Guguţă ca personaj foarte iubit de copii. În povestirea „Căciula lui Guguţă” micul Guguţă a primit de la tatăl său o cuşmă cam largă, care a devenit un simbol al personajului. Cărţile cu Guguţă au fost traduse în peste 40 de limbi, fiind publicate în milioane de exemplare.

Șoc în Parlamentul de la Chișinău: O deputată și-a făcut un tatuaj. Iată unde>>>

Mihai Ghimpu s-a remarcat des în Parlament prin afirmațiile sale stranii. La una din ședințe, Ghimpu a declarat că în fiecare dimineață trece pe lângă bustul lui Lenin pe care îl salută. Bustul este instalat în curtea sediului PCRM, în vecinătatea căreia locuiește liberalul. 


Fluxul de știri
0