Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Isterie totală: Ambulanța care fură copii

© REUTERS / Osman OrsalСкорая помощь направляется в аэропорт Ататюрк
Скорая помощь направляется в аэропорт Ататюрк - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Română a venit acum câteva zile cu un mesaj, în contextul în care isteria ambulanței care fură copii a făcut o nouă victimă la București.

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. În România ia amploare isteria legată de așa-zisa ambulanță care fură copii.

În noaptea de miercuri a acestei săptămâni, scriitoarea Doina Popescu-Brăila a fost bătută crunt de un grup de persoane în zona Gării de Nord din București. Aceasta se afla într-o maşină tip ambulanţă cu care călătorea prin ţară în cadrul unui proiect intitulat "Salvaţi literatura". Oamenii au crezut că „Ambulanța pentru literatură" condusă de scriitoare este un paravan pentru furtul de copii, scrie digi24.ro.

Poliția din România a postat un mesaj pe Facebook în care a explicat că ambulanța neagră care "se plimbă prin oraș și răpește copii pentru a le lua organele" nu este altceva decât un mit.

„Nu e neagră, e albă și nu fură copii, aduce cultura în comunitate…este o simplă ambulanță casată, folosită într-un proiect cultural", a subliniat Poliția Română.

Oamenii legii au precizat că în România nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

Autoritățile îndeamnă populația să nu se ghideze de emoții, ci de rațiune atunci când văd ceva care li se pare suspect și să nu distribuie mesaje false pe rețelele de socializare.

"Dacă ai văzut ceva care ți se pare suspect, sună la numărul 112, venim imediat și clarificăm situația. Ne poți sprijini prin furnizarea cât mai multor informații care vor fi transmise în timp real, din dispecerat, colegilor care vin la sesizarea pe care ai făcut-o", mai spune Poliția în comunicat.

Fluxul de știri
0