Israelului a demarat un atac masiv asupra luptătorilor palestinieni în fâșia Gaza

© AFP 2024 / Jack GuezIsraelische Jagd-Flugzeuge F-16
Israelische Jagd-Flugzeuge F-16 - Sputnik Moldova
Abonare
Aviația militară a Israelului a demarat un atac masiv asupra luptătorilor palestinieni în fâșia Gaza.

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Aviația militară a Israelului a demarat un atac masiv asupra luptătorilor palestinieni în fâșia Gaza ca răspuns la tiruri ce au vizat trupe israeliene în apropiere de graniţa cu această enclava palestiniană.

Armata israeliană a anunțat într-un comunicat că responsabilă de atacurile întreprinse împotriva soldaților israelieni este gruparea HAMAS, anunță RIA Novosti.

Militarii israelieni spun că au fost atacați de lunetiștii din această enclavă, dar nu precizează dacă au suferit pierderi.
Ei mai precizează să gruparea HAMAS urmează să răspundă pentur atacul la care a recurs astăzi și pentru toată activitatea sa agresivă din ultimele luni.

Anterior avioane şi tancuri israeliene au bombardat posturi palestiniene în apropiere de graniţa cu această enclava palestiniană. Drept rezultat, trei palestinieni au murit. Medicii palestinieni au mai precizat că un al patrulea palestinian și-a pierdut viața în timpul unor revoltelor violente de-a lungul gardului de securitate, care marchează graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Reprimarea protestului palestinienilor - Sputnik Moldova
Palestina, parte a Convenției privind interzicerea armelor chimice

Coordonatorul special al ONU pentru procesul de pace în Orientul Mijlociu (OM), Nicolai Mladenov a îndemnat Sectorul Gaza să facă un pas înapoi și să nu admită o confruntare militară de proporții cu Israelul.

Diplomatul a făcut acest pe Twitter după ce Armata Israelului a anunțat că a lovit cu bombe ținte de-ale combatanților palestinieni din tot teritoriul enclavei.

"Toți trebuie să facă un pas înapoi în Fâșia Gaza. Nu săptămâna viitoare, nu mâine, ci chiar acum", a scris coordonatorul special al ONU pentru procesul de pace în Orientul Mijlociu (OM), Nicolai Mladenov.

Fluxul de știri
0