Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un elicopter românesc a survolat din nou Chișinăul - Video

Abonare
În după amiaza zilei de 20 iulie, un elicopter SMURD Galați a aterizat pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău.

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. O fetiță de cinci ani a fost transportată de urgență pe care aeriană din Chișinău la București, Romania.

În după amiaza zilei de 20 iulie, un echipaj aero-medical SMURD Galați a aterizat pe stadionul Dinamo din Capitală pentru a prelua un copil și a-l transporta pe cale aeriană la București, Romania.

O fetiță, în vârstă de 5 ani, internată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, diagnosticată cu intoxicație acută cu paracetamol, a fost preluată de echipajul SMURD pentru ulterioare îngrijiri medicale la „Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București".

Minora a fost monitorizată pe parcursul zborului de paramedicii și medicii SMURD, fiind în stare gravă, dar stabilă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI acesta este al zecelea caz de intervenției aero —medicală SMURD realizată în 2018 pentru cetățenii din Republica Moldova și al treilea caz de intervenție pentru minori mai mici de șapte ani.

Un elicopter din România a survolat capitala Republicii Moldova – Video — Foto>>>

De la lansarea Proiectului transfrontalier SMURD, peste 49 de oameni din Republica Moldova au beneficiat de asistență calificată aero-medicală.

Fluxul de știri
0