Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin despre cum ar putea evolua relațiile cu SUA

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам
Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a spus că îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite a și început.

CHIȘINĂU, 19 iulie — Sputnik. În SUA există forțe care sunt gata cu ușurință să sacrifice relațiile cu Rusia, însă îmbunătățirea relațiilor cu țara de peste ocean a început deja, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, luând cuvântul în cadrul reuniunii ambasadorilor și reprezentanților permanenți al Rusiei care a avut loc la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

„Este necesară o altă agendă, orientată spre munca în comun, în identificarea numitorilor comuni. Am discutat, desigur, despre aceasta și la întrevederea cu președintelui SUA, Donald Trump. Cu toată diferența de opinii, am căzut de acord că relațiile ruso-americane se află într-o stare extrem de nesatisfăcătoare, iar în privința mai multor parametri este chiar mai rea decât în perioada „războiului rece", a declarat Putin.

Acesta a menționat că problemele acumulate de-a lungul anilor nu pot fi soluționate în câteva ore. „Nimeni nici nu a contat pe acest lucru; totuși, cred că a fost pus începutul căii spre schimbările pozitive", a subliniat liderul rus.

Președintele a menționat importanța întâlnirii în format deplin de la Helsinki cu liderul SUA, Donald Trump, care a decurs „în fond cu succes și s-a ajuns la acorduri utile".

Во время встречи президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в президентском дворце в Хельсинки - Sputnik Moldova
Putin: Un dialog util și de succes. Trump: O întălnire deschisă și productivă

„Observăm că în Statele Unite există forțe care sunt gata să sacrifice cu ușurință relațiile ruso-americane de dragul propriilor ambiții din cadrul luptei politice interne din America", a adăugat Putin.

Dezvoltând această idee, președintele Putin a menționat că forțele respective „sunt gata să sacrifice asigurarea propriei securități", interesele aliaților lor din Europa și din Orientul Apropiat.

„În special, am în vedere, de exemplu, interesele statului Israel; doar noi am discutat inclusiv despre asigurarea securității platoului Golan în perioada operațiunii din Siria. După toate probabilitățile, nimănui nu-i pasă de acest lucru", a declarat Putin.

Liderul rus a menționat că acele forțe sunt gata, de asemenea, să sacrifice și interesele propriului business care pierde contractele și piața rusească.

„Sunt gata să sacrifice locurile de muncă chiar în Statele Unite; relațiile de cooperare, fie chiar nu prea numeroase, dar totuși existente, cu partenerii ruși. Este vorba de zeci de mii, dar poate chiar și de sute de mii", a conchis președintele Rusiei.

Fluxul de știri
0