Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Lupte fără reguli" - detalii în cazul sportivilor acuzați de omorul unui tânăr

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaДрака
Драка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi luptători de arte marţiale sunt acuzați de omorului unui bărbat în faţa unui club de noapte din capitală.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Procuratura Generală informează că sportivii Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, vor compărea în fața instanței, fiind învinuiți de huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane.

Amintim că, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, inculpaţii, împreună cu un complice, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru, dar și altor doi tineri — Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. Sergiu Bejenaru a fost internat în stare gravă la Institutul de Medicina Urgentă.

Мужчина показывает разбитый кулак, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Detalii despre bătaia crâncenă de la Hâncești: Cine sunt agresorii

Celelalte două victime au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei a depus o plângere la poliţie, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeaşi zi, de către mama şi concubina victimei.

În urma unui complex de acţiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor şi studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere, au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracţiunii.

Bătaie sângeroasă în Capitală: Polițiștii au confirmat decesul unui tânăr de 30 de ani>>>

Mihai Pîrgaru a fost reţinut pe 25 mai, iar peste o zi a fost reţinut şi Aurel Ignat. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă, care au fost prelungite până în prezent. Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime continuă să fie căutat de poliţie, materialele în privinţa acestuia fiind disjunse într-o procedură separată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0