Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul după potop: Iată cum ”soluționează” problema autoritățile municipale

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaPloaie (poză simbol)
Ploaie (poză simbol) - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipale au decis, în sfârșit, să curețe sistemul de evacuare a apelor pluviale și să astupe gropile pe unele străzi din Capitală.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Serviciile municipale din Chișinău și Primăria orașului, continuă să uimească cu ideile sale "inovatoare". După ploaia torențială care a lovit Capitala miercuri seara și care a durat până noaptea târziu, Chișinăul a ajuns iarăși sub ape.

Noapte de coșmar în Capitală: Imagini apocaliptice cu Chișinăul acoperit de ape>>>

Drumurile s-au transformat în adevărate râuri. Apa a ajuns până la genunchi în unele cartiere ale Capitalei, iar mașinile erau pe cale să se scufunde în puhoaie. Sistemele de evacuare a apei pluviale nu au putut face față ploii torențiale și asta din cauza anumitor decizii „geniale" ale responsabililor de la Primărie, unele guri de scurgere fiind acoperite cu asfalt. Si nu este vorba doar de faptul că numărul gurilor de scurgere este catastrofal de mic, dar și de aceea că multe dintre ele au fost înfundate.

© Facebook / МемМолдоваКишиневский потоп стал предметом для "фотожаб" и насмешек
Кишиневский потоп стал предметом для фотожаб и насмешек  - Sputnik Moldova
Кишиневский потоп стал предметом для "фотожаб" и насмешек

Viața Capitalei — pe Facebook

Primăria a reacționat. Pe pagina sa oficială de Facebook, instituția a postat fotografii care demonstrează cum se face curățenia pe bulevardul Iurii Gagarin — dovadă că serviciile municipale „lucrează". Din păcate, la noi nu este căutată și înlăturată esența problemei, ci doar o variantă simplă de ”luptă” cu consecințele ei.

Imagini apocaliptice: Peisaj incredibil, pe marginea unui râu>>>

Astfel, după fiecare ploaie torențială, serviciile municipale curăță gurile de scurgere și, cam atât. Astfel, după fiecare astfel de potop, drumurile care și așa se află într-un hal fără de hal, ajung într-o stare și mai proastă. Iar pentru repararea lor vor fi cheltuiți și mai mulți bani. Dar se pare că autorităților municipale nu le prea pasă de asta.

În Chișinău există două probleme — drumurile și…

Сейсмограф - Sputnik Moldova
Marele Cutremur: Descoperirea de ultimă oră a cercetătorilor

După „potopul" din Chișinău, serviciile municipale au decis să „cârpească” gropile pe mai multe porțiuni de pe străzile Mitropolitul Petru Movilă și Bogdan Voevod. Nu trebuie să fii mare expert pentru a înțelege că, înainte de a începe reparația unui drum, e nevoie de vreme bună și asfalt uscat. În această dimineață însă, cu siguranță nu au fost astfel de condiții.

Drumul din Vișniovca, Cantemir: Iată ce face mafia drumurilor cu banii noștri>>>

Pentru astăzi, meteorologii au prognozat iarăși ploaie și furtună, ceea ce înseamnă că Chișinăul ar putea „pluti" din nou. Ce se va alege din această reparație putem intui cu ușurință.

Nu este prima ploaie torențială pe care o înfruntat-o Capitala în această vară și nici ultima. Autoritățile municipale, se pare, nu au făcut concluziile necesare. Fiecare ploaie este un fel de „surpriză neplăcută" pentru oficialii din Chișinău, care intervine în viața lor liniștită.

Însă problemele Capitalei sunt lăsate pentru altă dată, iar de ochii lumii apar postări pe Facebook cu „repararea" străzilor pline de gropi. Evident, oficialii sunt mulțumiți de „rezultatele luptei" cu urmările ploilor torențiale, iar asta nu poate provoca decât furia locuitorilor Capitalei.

Fluxul de știri
0