Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dificultățile întâmpinate de fermierii moldoveni

© Sputnik / OsmatescoIon Balan
Ion Balan - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultura este o ramură strategică și importantă pentru economia Republicii Moldova. Acest sector prezintă baza dezvoltării financiare a țării și vectorul principal de orientare a politicilor Guvernului.
Dificultățile întâmpinate de fermierii moldoveni

Producătorii agricoli vor obține mai ușor acces la apele de suprafață pentru irigarea terenurilor. În acest sens, Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede o serie de modificări la unele acte legislative, inclusiv la Legea apelor.

"În proiectul de lege cu privire la utilizarea apelor de suprafață pentru irigarea terenurilor agricole este stipulat foarte clar care este nivelul de apă permis pentru irigare și cel necesar pentru creșterea peștelui. Astfel, Guvernul a venit cu o soluție care să fie acceptată atât de agricultori, cât și de oamenii care se ocupă de piscicultură. Persoanele fizice care i-au în arendă de la administrațiile publice locale iazurile sau lacurile se arată nemulțumite de elaborarea acestei legi și intervin prin diverse metode pentru a stopa procesul de aprobare a legii în lectura finală", a declarat deputatul Ion Balan în cadrul emisiunii "Kilometrul 0".

Potrivit deputatului, persoanele care cresc pește în lacurile sau iazurile arendate nu au o întreprindere care dobândește o personalitate juridică și nu achită impozite statului.

"Nu putem permite în continuare ca două-trei mii de oameni să profite de resursele naturale ale statului în așa mod. Este incorect, ilegal și nedrept față de agricultori", a spus Ion Balan.

Mai multe detalii referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0