Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Țara care ar putea apropia SUA de Rusia: De dragul ei s-ar putea ajunge la compromis

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
Relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Federația Rusă ar putea fi îmbunătățite pe fundalul conflictului din Siria. Cel puțin asta spune politologul Victor Juc.
Țara care ar putea apropia SUA de Rusia: De dragul ei s-ar putea ajunge la compromis

Expertul în politică externă sugerează că Donald Trump ar putea ajunge la un compromis cu Vladimir Putin, în ceea ce privește mandatul lui Bashar Al-Assad.

„Interesul comun al SUA și Rusia față de Siria ar putea apropia aceste state. Donald Trump a anunțat deja că a vrut să retragă toată prezența militară din Siria, înainte de acele atacuri chimice, care au conservat prezența și mai mult a militarilor americani. Și Putin vrea să nimicească Statul Islamic din Siria. Deci, cei doi au un scop comun. Vladimir Putin vrea ca Siria să fie guvernată în continuare de Bashar Al-Assad, iar Donald Trump este mai degrabă indiferent. El ar accepta, fie Bashar Al-Assad, fie o guvernare din partea opoziției. Asta, comparativ cu țările europene care nu ar accepta nici în ruptul capului ca Bashar Al-Assad să conducă în continuare Siria", a declarat Victor Juc pentru Radio Sputnik Moldova.

Totodată, politologul a enumerat cele trei probleme care fac ca relațiile dintre Moscova și Washington să rămână tensionate.

„Avem cel puțin trei probleme nerezolvate care încordează situația. Este vorba de presupusa intervenție a serviciilor din Federația Rusă în campania electorală din SUA, conflictul din estul Ucrainei și măsurile restrictive reciproce impuse oamenilor de afaceri din cele două state încă în 2014", a adăugat Victor Juc.

Amintim că luni, 16 iulie, Vladimir Putin s-a întâlnit cu Donald Trump la Helsinki. Întrevederea dintre cei doi a durat douăă ore și a fost urmată de o conferință de presă.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0