Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom scăpa de secetă - Ce pun la cale parlamentarii

© Sputnik / Miroslav RotariIon Balan
Ion Balan - Sputnik Moldova
Abonare
Seceta din agricultură este o problemă actuală în fiecare an, pentru fermieri. Iar autoritățile vin cu o soluție în acest sens. Iată despre ce este vorba.
Vom scăpa de secetă - Ce pun la cale parlamentarii

Președintele comisiei parlamentare pentru agricultură, Ion Balan, a declarat în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova despre o nouă lege care vine în întâmpinarea agricultorilor pentru a construi sisteme de irigare. Iar pentru asta au prevăzut și un mecanism special.

„Seceta din ultimii zece ani de zile afectează foarte mult agricultorii. Și nu doar în zonele de sud, sau de centru, dar în toată republica. Guvernul a venit cu un proiect de lege, în care foarte mult s-a insistat să simplificăm și să acordăm dreptul agricultorilor de a obține cât mai ușor autorizații de utilizare a apei la irigare, din lacurile, dar și râurile care sunt la suprafață", a spus Ion Balan.

Potrivit lui, proprietarii lacurilor, sau cei care le-au luat în arendă vor fi obligați să le permită fermierilor pentru a pompa apă din ele, la irigarea culturilor. Cum va avea loc acest mecanism, ascultați în materialul audio de mai sus. 

Fluxul de știri
0