Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se întâmplă în Moldova: Iată cum adună bani pentru „obșeac" gruparea criminală „Kitaeţ"

© Photo : Facebook / Unitatea de Gardă (Captura video)Reţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco
Reţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii grupării acționau cu deosebită cruzime: un chișinăuian a fost dus într-un parc și a fost bătut pentru ca să le dea o sumă importantă de bani.

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Operațiune specială, desfășurată cu sprijinul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger". Trei bărbați din Chișinău, cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, membri activi ai organizației criminale „Kitaeţ", au fost reținuți de PCCOCS și ofițerii INI, după ce au șantajat și au jefuit o familie din Capitală.

În urma investigațiilor s-a stabilit că, în luna iunie 2018, membrii grupării au pătruns abuziv în locuința unei persoane din municipiul Chișinău. Pentru a pune mâna pe bunurile acestuia, inventându-i o datorie artificială, indivizii l-au deposedat de mijloace financiare în suma de două mii de euro.

Penitenciar - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce a făcut în Penitenciarul 13 cea mai feroce grupare criminală din Moldova, Makena

În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți într-un parc din Capitală, unde, aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșeac" a organizației criminale „kitaeț".

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, la 17 iulie 2018, după primire a unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, suspecții au fost reținuți în flagrant de către procurori și ofițeri.

În urma mai multor percheziții efectuate la domiciliile suspecților a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis. La fel, au fost depistate şi ridicate alte probe relevante pentru documentarea infracțiunilor.

De menționat că persoanele reținute au fost judecați anterior pentru mai multe infracțiuni, două dintre acestea fiind eliberate recent din detenţie înainte de termen.
Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru șantaj și jaf. Conform legislației, dacă va fi demonstrată vinovăția suspecților, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 10 ani pentru fiecare infracțiune.

Fluxul de știri
0