Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Crîlov: Rusia nu reprezintă un pericol pentru NATO

© Sputnik / OsmatescoValentin Crîlov
Valentin Crîlov - Sputnik Moldova
Abonare
Există două puncte de vedere asupra dezvoltării Alianței Nord-Atlantice, spune fostul deputat Valentin Crîlov. NATO rămâne în formatul în care este. Un al doilea scenariu ar că SUA se detașează de acest bloc și UE își crează forțele sale de apărare.
Crîlov:Rusia nu reprezintă un pericol pentru NATO

Valentin Crîlov a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că ideea separării SUA de NATO nu predomină la ora actuală, ea fiind discutată doar în culuoare, de aceea  NATO va rămâne un jucător important la nivel global.

Ce ține de solicitarea președintelui american de a majora bugetele pentru apărare de la 2% la 4% pentru statele membre NATO, Valentin Crîlov spune că poziția SUA este una întemeiată, doar că la ora actuală Federația Rusă nu reprezintă un pericol pentru NATO. Crâlov s-a referit Ia decalajele care există în finanțarea sectorului de aparare. Americanii alocă peste 600 de miliarde de dolari pentru armată, iar rectificarea bugetara propusa de Donald Trump ar marca o crestere de 9% a bugetului militar. O politica complexa de dezvoltare a sectorului de Aparare, dar cu mult mai mica la nivel de buget, este dezvoltată de Rusia, bugetul ei în acest domeniu fiind de 76 de miliarde de dolari.

Fluxul de știri
0