Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu a discutat cu Farit Muhametșin despre relațiile moldo-ruse

CC0 / Parlamentul Republicii Moldova / 385A0631Спикер парламента Молдовы Андриан Канду и посол России в республике Фарит Мухаметшин
Спикер парламента Молдовы Андриан Канду и посол России в республике Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, aflat la final de mandat.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, aflat la final de mandat în țara noastră.  

Премьер-министр Павел Филип встретился с послом России в Молдове Фаритом Мухаметшиным - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip a avut o ultimă întrevedere cu ambasadorul Farit Muhametșin

Într-un comunicat de presă al Legislativului se menționează că Andrian Candu a reafirmat interesul Republicii Moldova pentru dezvoltarea dialogului moldo-rus în spiritul respectului reciproc între țări, dar luând în considerare vectorul de integrare europeană ales de țara noastră. Candu a mai precizat că Republica Moldova este interesată de restabilirea integrală a relațiilor comerciale și economice cu Federația Rusă, bazate pe încredere, respect și interes reciproc. 

Președintele Parlamentului a reiterat poziția Republicii Moldova de soluționare pașnică a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri 5+2, pe baza respectării principiilor suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova. Candu a amintit despre recentele rezoluții ale Congresului SUA, Adunării Parlamentare a OSCE, summitului NATO și Adunării Generale a ONU, care solicită retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, în conformitate cu angajamentele internaționale. 

Noul Ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova va fi Oleg Vasnețov, numit de către președintele Federației Ruse pe data de 2 iulie 2018.

Fluxul de știri
0