Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Țvic: În urma negocierilor dintre Putin și Trump, pentru Siria a apărut o speranță

© Sputnik / Miroslav RotariМаргарита Цвик
Маргарита Цвик - Sputnik Moldova
Abonare
Margarita Țvic, jurnalistă, politolog, doctor în filozofie, consideră că întâlnirea dintre cei doi președinți – al Rusiei și SUA – va impulsiona soluționarea conflictului sirian.

CHIȘINĂU, 18 iulie — Sputnik. Pe parcursul discuțiilor, Donald Trump și Vladimir Putin au convenit asupra cooperării în problema siriană.
Ulterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat disponibilitatea de a pune în aplicare acordurile președinților Rusiei și Statelor Unite în domeniul securității internaționale.

„Deciziile liderilor celor două supraputeri, Vladimir Putin și Donald Trump, sunt foarte necesare întregii lumi. Președintele rus a afirmat cu mult înainte că totul trebuie să fie realizat împreună, adică asemenea probleme trebuie să fie soluționate în comun", a declarat Țvic.

Президент РФ В. Путин принимает участие в саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Putin și Trump vor discuta despre Siria, Ucraina și “orice vor crede de cuviință”

Jurnalista consideră că rezolvarea conflictului din Siria reprezintă nu doar salvarea poporului acestei țări, ci și o îmbunătățire a vieții populației din țările Uniunii Europene, spre care se îndreaptă un număr colosal de oameni din punctele fierbinți ale planetei.

„Datorită Rusiei, în Siria — de unde majoritatea populației pleca spre diferite țări ale lumii salvându-și copiii și propria viață, pentru a aștepta să treacă acest război îngrozitor declanșat de opoziție — s-a instalat, nu am putea spune că pacea sau liniștea, însă de acolo deja lumea nu mai fuge așa ca mai înainte. Pentru Siria a apărut o speranță", a declarat Țvic.

Potrivit acesteia, fluxurile permanente ale unui număr atât de mare de oameni nu permiteau țărilor Uniunii Europene să-și rezolve propriile probleme. Mai mult ca atât, se știe că, odată cu valul imens de migranți din Siria, în diferite țări pătrund teroriști care intenționează nu doar să nimicească oamenii, ci să continue războiul împotriva întregii omeniri.

Fluxul de știri
0