Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu vom mai leșina în troleibuzele din Capitală – Iată ce vor să facă autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova
Abonare
În Capitală vor fi puse în circulație cinci troleibuze noi care vor fi dotate cu climatizatoare.

CHIȘINĂU, 17 iulie — Sputnik. În sezonul cald este o adevărată aventură să călătorești cu troleibuzul prin Capitală. De mai multe ori, oamenii și-au pierdut cunoștința din cauza căldurii din transportul public și au avut nevoie de ajutor pentru a-și reveni. 

Эльмира (Эмма) Манян, единственная женщина-водитель троллейбуса в Ереване - Sputnik Moldova
Societate
(VIDEO) Ce a pățit un tânăr îmbrățișat pătimaș de o doamnă în troleibuz

Autoritățile au hotărât să soluționeze această problemă prin instalarea aparatelor de aer condiționat în troleibuzele noi care urmează să fie puse în circulație. Angajații Regiei Transport Electric au început deja să instaleze aparatele în cinci troleibuze.

În țara noastră este pentru prima dată când sunt instalate astfel de aparate în transportul public. Din acest considerent, mai mulți specialiști din Belarus i-au învățat pe angajații Regiei Transport Electric cum să monteze climatizatoarelor. Deocamdată au fost livrate din Minsk piesele pentru cinci troleibuze. Vehicolele electrice au ajuns la Chișinău cu șasiu și caroserie, dar fără motor și echipament electronic.

Troleibuzele noi care vor fi dotate cu aer condiționat le vom putea vedea pe străzile Capitalei după ce vor fi testate de un grup de experți din Belarus. Următoarele componente pentru 15 troleibuze vor ajunge în ţara noastră până în luna octombrie.

În prezent, pe străzile Capitalei circulă peste 300 de troleibuze, dintre care peste 200 sunt noi. Reprezentanţii Regiei Transport Electric susţin că, în următoarea perioadă, urmează să le schimbe şi pe cele vechi care au mai rămas.

Fluxul de știri
0