Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agenții de patrulare au început vânătoarea șoferilor cu ”musca pe căciulă”

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția de patrulare a instalat mai multe filtre pe drumurile naționale spre Dondușeni, Drochia, Costești și Soroca.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Șoferii care au fost amendați în trafic, dar refuză să plătească contravenția, vor fi trași pe dreapta de către ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare.

Instituția anunță că va organiza astăzi filtre pe câteva drumuri naționale. Este vorba despre traseele Dondușeni — Drochia — Costești și Soroca — Drochia — Costești. Ofițerii de patrulare vor verifica prin intermediul aplicației E-DATA, șoferii care se eschivează de la răspunderea contravențională.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

Sancțiunile pentru conducerea vehiculelor în stare de ebrietate vor fi înăsprite. Parlamentul de la Chișinău urmează să voteze în lectură finală un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului Contravențional și a celui Penal.

Astfel, se propune ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport până la pronunțarea hotărârii judecătorești.  La fel, se propune completarea Codului Penal cu un articol nou – privarea sau anularea de dreptul de a conduce mijloace de transport. Privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport poate fi aplicată de instanţa de judecată pe un termen de la 1 la 3 ani.  

Unii șoferi din Moldova nu vor mai plăti taxa de drum, care este obligatorie>>>

Proiectul prevede și procedura de înlăturare de la conducerea şi reţinerea mijlocului de transport. Alte modificări prevăd că conducerea vehiculului în stare de ebrietate produsă de alcool sau sub influenţa alcoolului, predarea conducerii lui de către o persoană care se află în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe se sancţionează cu amendă de la 17 500 la 25 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.
Fluxul de știri
0