Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția Republicii Moldova în acțiune: O grupare criminală a fost anihilată

© Photo : IGPPoliția - reținere (poză simbol)
Poliția - reținere (poză simbol) - Sputnik Moldova
Abonare
Trei moldoveni și doi ucraineni, cu vârstele cuprinse între 30 și 60 de ani, au fost reținuți în flagrant, fiind suspectați de contrabandă.

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Cinci indivizi au implementat o schemă infracțională de contrabandă cu tutun fermentat, pe care urmau să-l folosească la fabricarea țigaretelor. Persoanele reținute se află în arest preventiv.

Penitenciar - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce a făcut în Penitenciarul 13 cea mai feroce grupare criminală din Moldova, Makena

În urma investigațiilor efectuate, procurorii au stabilit că din 2016 și până în prezent, membrii grupării criminale au plasat diferite mărfuri în locuri special amenajate a unor mijloace de transport. Astfel, indivizii treceau controlul vamal, introduceau și scoteau de pe teritoriul Republicii Moldova spre Ucraina mărfurile de contrabandă.

Totodată, factorii de decizie a unor întreprinderi, au implementat o schemă infracțională de trecere peste frontiera vamala a Republicii Moldova (zona verde) spre Ucraina a tutunului fermentat folosit la fabricarea țigaretelor. Pentru fiecare kilogram de tutun fermentat, contrabandiștii primeau aproximativ 3,5 euro.

„Scopul final al acestor persoane era producerea țigaretelor și ulterioara transportare prin aceleași căi în țările din Europa", a declarat Veaceslav Toderiță, procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău.

La 8 iunie 2018, suspecții au trecut peste frontieră 2500 de kilograme de tutun fermentat. Ulterior, la 10 iulie 2018 a fost stopat în zona de frontieră mijlocul de transport de model „Mercedes Sprinter", care transporta 2000 de kilograme de tutun fermentat.

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Lovitură grea pentru cea mai feroce grupare criminală din Moldova "Borman" - Video

În rezultatul perchezițiilor la domiciliile inculpaților și în mijloacele de transport, procurorii au depistat și ridicat zece cutii cu încălțăminte pentru copii (a câte 20 de perechi în fiecare cutie), numere de înmatriculare pentru mijloace de transport, telefoane mobile, mijloace financiare în diferite valute (peste 68 de mii de lei).

Valoare mărfurilor transportate prin contrabandă spre Ucraina se estimează la peste 300 de mii de lei. Suma pentru 16 mii de kilograme de tutun prelucrat, depistate și ridicate, constituie mai mult de un milion de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă privațiune de libertate de până la zece ani, precum și amendă în mărime de la cinci mii până la zece mii unități convenționale.

 

Fluxul de știri
0