Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După Summitul NATO, Armata Moldovei anunță mobilizarea

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMinisterul Apărării al Republicii Moldova
Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Armata Națională anunță mobilizarea amplă a rezerviștilor: iată ce se întâmplă.

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Un rezervist pe nume Sergiu a telefonat la redacția Sputnik Moldova, comunicându-ne că a fost chemat, cu buletinul de identitate și livretul militar, la Centrul de mobilizare teritorial din raionul Ialoveni.

Tânărul ne-a spus că a încercat să afle de ce este chemat, însă nu i-au fost oferite niciun fel de detalii suplimentare.

Militari ai armatei Române - Sputnik Moldova
Societate
Tinerii din Moldova născuți, începând cu anul 2002, nu vor mai face armată

Reporterii noștri au aflat mai multe informații pe site-ul oficial al Ministerului Apărării.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă a instituției, acţiunea de mobilizare are drept scop verificarea cunoştinţelor şi aptitudinilor rezerviştilor, care sunt convocaţi într-o unitate militară dislocată în municipiul Chişinău.

În cadrul antrenamentelor, rezerviştii vor fi implicaţi în activităţi specifice, cum ar fi — trecerea la punctul de control şi trecere al unităţii, studierea prevederilor regulamentelor militare şi legislaţiei privind evidenţa militară.

Exerciţiul are loc în conformitate cu „Planul Activităţilor Armatei Naţionale pentru anul 2018" şi „Legea cu privire la rezerva Forţelor Armate din 2002".

Moldova renunță la serviciul militar obligatoriu: Vezi ce propune Guvernul>>>

Totodată, reporterii Sputnik au încercat să afle mai multe detalii cu privire la convocarea rezerviștilor la serviciul de presă al Ministerului Apărării, însă reprezentanții instituției au spus că nu au mai multă informație decât cea care se conține în comunicatul de presă.

Fluxul de știri
0