Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toleranța - îngăduință a toate relele: Explicația unui preot ortodox - Video

© Părintele CalistratPărintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași
Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Părintle Calistrat explică de ce consideră că normalitatea în zilele noastre a ajuns o nebunie, iar toleranța este noțiunea folosită pentru a accepta ”toate relele”.

CHIȘINĂU, 16 iul — Sputnik. În una dintre ultimele sale predici, părintele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni, de lângă Iași, le-a vorbit creștinilor despre toleranță, care, potrivit lui, este un termen folosit pentru a accepta ”toate relele”.

”Normalitatea în secolul nostru a ajuns o nebunie și un Fanatism! Toleranța a devenit dogma creștină și îngăduință a toate relele! Tocmai de aceea Dumnezeu ne ajută, exact așa cum facem!”, a scris părintele Calistrat pe pagina sa de Facebook.

Ieromonahul consideră că e nevoie să fie deschise spitale de nebuni și explică de ce.

”Avem nevoie de spitale de nebuni! Ca să se însoare doi bărbați și să nască un copil, e un act de nebunie! Ca să se mărite doua femei și să nască un copil, prin fel și fel de metode, e un act de nebunie! Ca sa legalizezi zoofilia, este un act de nebunie! Ca să trăiești în concubinaj și în desfrâu, e un act de nebunie! Ca să distrugi societatea și morala, e un act de nebunie!
Ca să distrugi curăția și inocența unui prunc, unui tânăr, în primii ani de viață, predându-i ore de sexualitate, e un act de nebunie! Să distrugi creația lui Dumnezeu, să poluezi apa, pământul din care te hrănești, să distrugi dealurile și munții care îți dau oxigen, e un act de nebunie! Dacă am avea nevoie de un spital pentru bolnavi, acolo pui medicamente, dar de vreme ce nu găsești medicamente într-un spital, e un spital de nebuni. Înseamnă că nu de medicamente e nevoie ci de rugăciune", a subliniat ieromonahul Calistrat.

Fluxul de știri
0