Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premieră internațională la Helsinki: Putin, în limuzina rusească de lux ”Kortej” - Video

© Photo : Press-service of the Russian President / Accesați arhiva multimediaAurus de Vladimir Poutine
Aurus de Vladimir Poutine - Sputnik Moldova
Abonare
Este pentru prima dată când liderul de la Kremlin folosește automobilul de lux ”Kortej” în afara hotarelor Rusiei. După ce a coborât din avionul care a aterizat la Helsinki, Vladimir Putin, a urcat în limuzina de rusească și s-a îndreptat către Palatul Prezidențial din Helsinki.

CHIȘINĂU, 16 iul — Sputnik. Apariția limuzinei Kortej pe aeroportul din Helsinki, apoi și pe străzile orașului, a fost o adevărată surpriză pentru toată lumea. Este pentru prima dată când Vladimir Putin folosește automobilul de lux ”Kortej” în afara granițelor Federației Ruse.

© AFP 2024 / Jonathan NACKSTRANDLimuzina Kortezh pe aeroportul Helsinki-Vantaa
Limuzina Kortezh pe aeroportul Helsinki-Vantaa - Sputnik Moldova
Limuzina Kortezh pe aeroportul Helsinki-Vantaa

Serviciul de transport al Kremlinului a declarat că acum este dotat cu un număr suficient de exemplare ale limuzinei prezidențiale, de asemenea de berline și minivan-uri de aceeași marcă, ca să asigure logistica oricărui eveniment cu participarea șefului de stat, atât în țară cât și peste hotare.

​Noua limuzină Kortezh fabricată pentru șeful statului a fost prezentată în ziua reînvestirii lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte, automobilul fiind condus până la Palatul Kremlinului. Proiectul Kortej a fost dezvoltat de Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Automobile şi Motoare din Moscova.

Vă propunem să vedeți și un video cu limuzina lui Donald Trump care este testată în condiții extreme.

Fluxul de știri
0