Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Helsinki: Trump dezvăluie cauza relațiilor proaste dintre Rusia și SUA

© AFP 2024 / MLADEN ANTONOVThis photo taken on May 7, 2013 shows Russian and the US flags running up as the US Secretary of State arrives at Moscow Vnukovo Airport
This photo taken on May 7, 2013 shows Russian and the US flags running up as the US Secretary of State arrives at Moscow Vnukovo Airport - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar înaintea summitului cu Vladimir Putin la Helsinki, Donald Trump a pus relatiile proaste dintre Washington si Moscova pe seama "stupidității Statelor Unite" si "vânătorii de vrăjitoare" dirijată de FBI, care investighează o pretinsă ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

CHIȘINĂU, 16 iul — Sputnik. Președintele american Donald Trump consideră că deteriorarea relațiilor dintre SUA și Rusia au fost determinate de unele persoane aflate în funcții cheie care ar fi declanșat o adevărată ”vânătoare de vrăjitoare”.

”Niciodată relațiile noastre cu Rusia nu au fost mai proaste ca acum, din cauza multor ani de nebunie și stupiditate promovate de Statele Unite, iar acum din cauza vânătorii de vrăjitoare”, a scris pe Twitter președintele american, chiar cu câteva ore înainte de întrevederea sa tete-a-tete cu Vladimir Putin, la Helsinki. 

Anterior, aplicația mobilă a summitului HELSINKI 2018 a publicat programul oficial al evenimentului. Potrivit agendei, discuțiile directe dintre Putin și Trump vor începe la ora 13:15, ora locală (10:15 a.m. GMT) și va dura trei ore, inclusiv o conferință de presă comună.

La întrevederea dintre Putin și Trump din capitala finlandeză ar putea fi discutate relațiile bilaterale și mai multe probleme internaționale actuale. Aceasta va fi o primă întâlnire a celor doi lideri, de la preluarea mandatului de către Donald Trump, care nu se produce în cadrul unor summituri.

Aproximativ 2000 de jurnaliști, inclusiv reporteri, din peste 60 de țări au fost acreditați pentru a relata despre summitul Putin-Trump.

Fluxul de știri
0