Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Filat transmite un mesaj important din pușcărie

© Sputnik / Vladimir PolusatovЭкс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат
Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Biroul asociat de avocați condus de Igor Popa nu va mai apăra în instanță interesele fostului premier Vladimir Filat, condamnat la 9 ani de puşcărie pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 16 iul — Sputnik. Vladimir Filat va fi apărat de un alt avocat. Acesta i-a mulțumit echipei de avocați care i-a asigurat apărarea până în prezent. Anunțul a fost făcut chiar de fostul politician, într-un mesaj publicat pe Facebook.

"În continuare, țin sa vă comunic ca apărarea îmi va fi asigurată de Dl. avocat Victor Munteanu, care îmi va reprezenta drepturile și interesele legale în plan extern (CEDO) și va coordona activitatea avocaților care mă vor reprezenta în plan intern".

Filat precizează totodată că a transmis mesajul prin intermediul avocaților.

Filat, acționat în judecată de propriii avocați

Влад Филат - Sputnik Moldova
Societate
Vlad Filat face în închisoare ceea ce nu a reușit în libertate

Amintim că, anterior, Vladimir Filat fusese acționat în judecată de proprii avocați. Cu ceva timp în urmă, pe site-ul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, fusese publicată o încheiere emisă după examinarea unei cereri depusă de Birou Asociat de Avocați „Popa & Asociații".

Reprezentanta biroului de avocați „Popa & Asociații", Cristina Bancu, susținea că Filat nu a plătit pentru serviciile de asistență juridică de care a beneficiat în perioada ianuarie 2016 — aprilie 2017.

Biroul asociat de avocați, condus de Igor Popa, care l-a apărat pe Vladimir Filat în fața justiției, cerea de la clientul său o sumă astronomică de 1 milion 300 de mii de euro, 100 de mii de dolari și 230 de mii de lei.

Amintim că fostul premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, se află de peste doi ani și jumătate în închisoare. Acesta a fost condamnat la 9 ani de detenție pentru corupție și trafic de influență.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
La o aniversare. Doi ani după gratii: Ce face acum fostul premier Vladimir Filat

Pe 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Pe 11 noiembrie, Curtea de Apel a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la termenul de detenţie. Pe data de 22 februarie 2017, Curtea Supremă de Justiție, de asemenea, a respins recursurile înaintate de avocații lui Filat și procurori. Avocații cereau achitarea fostului premier, iar procurorii — majorarea numărului anilor de detenție până la 19.

Procurorul-șef Anticorupție, Viorel Morari, a declarat anterior pentru Sputnik că pe numele ex-premierului Vladimir Filat mai există și alte capete de acuzare.

Fluxul de știri
0