Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul majorează cu 2 lei alocația zilnică pentru alimentația în grădinițe și școli

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaCopii la grădiniță în timpul mesei
Copii la grădiniță în timpul mesei - Sputnik Moldova
Abonare
Alocațiile bugetare pentru alimentația în grădiniță și școală vor fi majorate cu 2 lei pe zi pentru fiecare copil.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Subiectul ce ține de îmbunătățirea alimentației copiilor și elevilor în grădinițe și școli a fost abordat luni, 16 iulie, într-o ședință la Guvern, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. Printre principalele probleme au fost enumerate calitatea proastă a produselor alimentare, lipsa unui mecanism eficient de achiziție a produselor, nerespectarea regulilor sanitare de preparare a bucatelor, precum și normele financiare reduse pentru alimentația copiilor în instituțiile de învățământ, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Сервированный стол - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un mic dejun cât o pensie. Cine mănâncă dimineața cât o pensie în Moldova

În opinia participanților la ședință, pentru a ameliora situația creată este preconizată  majorarea cu 2 lei per copil pe zi a normelor financiare alocate pentru alimentația copiilor și elevilor în instituțiile educaționale, începând cu 1 septembrie. În bugetul de stat pentru anul curent, în acest scop sunt prevăzute 51 de milioane de lei.

De asemenea, pentru depășirea deficiențelor existente în sistem, a fost elaborată o nouă instrucțiune privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general. 

Zilnic, peste 305 mii de copii și elevi sunt alimentați în instituțiile de învățământ din țară. În bugetul anului curent, în acest scop este prevăzut circa 1 miliard de lei.

Fluxul de știri
0