Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Află cum alegem corect crema cu factor de protecție solară

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
În sezonul estival multă lumea preferă să se expună la soare, însă puțini cunosc despre beneficiile și riscurile bronzului. Sub acțiunea razelor solare, în organism are loc sinteza vitaminei D, reglarea proceselor imune, profilaxia bolilor cronice și chiar a cancerului. Cu toate acestea, bronzarea incorectă prezintă un risc pentru sănătate.
Află cum alegem corect crema cu factor de protecție solară

Potrivit nutriționistei Luminița Suveică, expunerea la soare între orele 12:00-16:30 este foarte periculoasă. De asemenea, bronzarea îndelungată în condiţii neprotejate poate duce la apariţia sensibilităţii la soare, cauzează alergii și cancer de piele, din această cauză este necesar să achiziționăm o cremă de protecție solară.

"Cremele de protecție solară cu factorul SPF 50 sunt cele mai sigure pentru apărarea tenului de razele nocive ale soarelui. La procurarea cremei de bronz trebuie luată în considerare calitatea, producătorul și locul autorizat de unde a fost procurat produsul. Multe creme sunt costisitoare din cauza brandului, însă calitatea lasă de dorit. Uneori crema mai puțin costisitoare este mai eficientă. Nu întotdeauna prețul determină calitatea produsului. Totodată, din cauza unor creme de protecție solară pot să apară reacții alergice. Din acest motiv, pentru persoanele cu pielea sensibilă, se recomandă consultația unui dermatolog. În cazul copiilor a căror piele este mai gingașă, există creme speciale care au un factor de protecție foarte bun. Uleiul de măsline și cocos poate fi folosit doar în a șaptea zi de expunere la soare", a relatat nutriționista în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal"

Mai multe detalii aflați în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0