Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fără prejudecăţi şi mituri: Vladimir Putin spune ce crede despre Campionatul Mondial

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaFans before World Cup 2018 soccer match between the national teams of Serbia and Brazil
Fans before World Cup 2018 soccer match between the national teams of Serbia and Brazil - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia s-a pregătit fundamental pentru Campionatul Mondial și este încântată că acest mare festival de fotbal s-a derulat perfect, distrugând miturile despre țară, a declarat președintele rus.

CHIȘINĂU, 15 iul — Sputnik. În cadrul intervenției sale de la deschiderea de sâmbătă a galei la Teatrul Bolshoi, Vladimir Putin a făcut o declarație prin care și-a exprimat convingerea că organizarea Campionatului Mondial de fotbal este un succes, iar străini au avut ocazia să vadă Rusia din interior, fără mituri și prejudecăți.

”Rusia a organizat Campionatul Mondial la cel mai înalt nivel și cu multă dăruire. Suntem încântați că l-am realizat cu succes și că am adunat milioane de oameni în jurul fotbalului. Suntem încântați că oaspeţii noştri au văzut toate acestea cu ochii lor, că miturile și prejudecățile s-au risipit”, a declarat Putin, adăugând că este gata să introducă un regim de vize facil pentru suporterii care doresc să revină în Rusia.

Футбол. ЧМ-2018. Матч Англия - Бельгия - Sputnik Moldova
Rusia
”Diavolii roșii” s-au acoperit cu bronz: Pronosticul pentru Marea Finală

În plus, liderul de la Kremlin a mai declarat că este recunoscător milioanelor de mesaje pozitive rostite de cei care au urmărit Cupa Mondială. Totodată, i-a mulțumit președintelui FIFA, Gianni Infantino, pentru încrederea acordată atunci când a fost aleasă Rusia ca țară gazdă.

Cupa Mondială din 2018 s-a desfășurat în perioada 14 iunie — 15 iulie, pe 12 stadioane, în 11 orașe ruseşti: Moscova, Kaliningrad, St Petersburg, Volgograd, Kazan, Nizhny Novgorod, Samara, Saransk, Rostov-pe-Don, Sochi și Ekaterinburg.

Finala se va juca astăzi la Moscova între selecționatele Franței și Croației. Dacă Franța a fost încoronată campioană în 1998, croații au doar un al treilea loc câștigat în același an pe teritoriul francez.

Fluxul de știri
0