Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Experiment uluitor: Efectele catastrofale ale tăierilor masive de pădure - Video

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaСотрудник "Авиалесоохраны" Республики Бурятия во время ликвидации природного лесного пожара в Кабанском районе Бурятии
Сотрудник Авиалесоохраны Республики Бурятия во время ликвидации природного лесного пожара в Кабанском районе Бурятии - Sputnik Moldova
Abonare
Un angajat al administrației publice din Yangon, cel mai mare oraș și fostă capitală Myanmar (Birmania) dezvăluie rezultatele șocante ale unui experiment realizat cu scopul de a demonstra importanța conservării zonelor verzi și care ar putea fi consecințele tăierilor masive.

CHIȘINĂU, 15 iul — Sputnik. O angajată a Yangon City Development Committee din Myanmar (cunoscută în limba română și ca Birmania) a postat pe pagina sa de Facebook un clip video din timpul unui experiment care are menirea să demonstreze efectul catastrofal al tăierilor de păduri.

”Iată cât de bine se vede diferenţa dintre un teren împădurit şi unul fără de pădure”, scrie Mawoo Hock.

Ea mai subliniază că acest experiment demonstrează rolul pe care îl au solurile din pădure asupra calității apelor freatice, precizând că datorită vegetației poate fi controlat viteza cu care curge apa. Totodată, specialistul demonstrează prin acest experiment că pe un teren despădurit apa se scurge imediat, în timp ce în sectorul acoperit cu vegetație apa este absorbită și doar după un timp îndelungat se scurge în partea inferioară a cutiei, fiind limpede și curată.

Fluxul de știri
0