Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Date alarmante! Câți consumatori de droguri sunt la evidenta medicilor

© Sputnik / OsmatescoIon Cuzuioc
Ion Cuzuioc - Sputnik Moldova
Abonare
Află câți consumatori de droguri se află la evidenta medicilor în Republica Moldova.
Date alarmante! Câți consumatori de droguri sunt la evidenta medicilor

Numărul consumatorilor de droguri este în continuă creștere. Numai la Dispensarul Republican de Narcologie sunt înregistrate 11.756 de persoane. Cel mai grav este că cifra celor care preferă să-și ruineze viața în substanțe narcotice este cu mult mai mare, spun specialiștii.

„La 1 iulie, la evidența specialiștilor Dispeceratului Republican de Narcologie se aflau 11 758 de persoane, ceea ce denotă că avem o situație alarmantă. Crește numărul consumatorilor de droguri.  Nu putem spune ce-i determină cu exactitate pe moldoveni să consume droguri, deoarece sunt mai multe cauze. Cert este că situația este gravă, iar noi luptăm cum putem”, spune Ion Cuzuioc, specialist principal din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie. 

Și asta în condițiile în care, în anul 1986, în țara noastră erau înregistrate doar patru consumatori de droguri. Potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de stupefiante s-a triplat în rândul adolescenților, iar cei mai mulți dependenți au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

Fluxul de știri
0