Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Avantajele pe care le au găgăuzii, în urma semnării acordurilor cu Rusia - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Autonomia găgăuză din Republica Moldova are semnate peste 10 acorduri de colaborare cu Federația Rusă. În urma acestora, au de câștigat toți locuitorii regiunii.
Beneficiile pe care le au găgăuzii, în urma acordurilor cu Rusia

Viceguvernatorul Găgăuziei Vadim Cebanu a declarat în cadrul unei emisiuni, realizate în studioul de radio Sputnik Moldova, că cei mai avantajați de pe urma semnării acestor acorduri sunt fermierii, care anual exportă sute de tone de fructe, legume, dar și băuturi alcoolice.

”Astăzi avem peste 10 acorduri semnate privind cooperare economică, culturală și umanitară cu mai multe regiuni din Federația Rusă. Vorbim despre regiunea Moscova, Sankt-Petersburg, cu care avem o cooperare foarte bună. Vorbim despre Tatarstan, regiunea Krasnodar, Sverdlovsk, Breansk, dar și altele. Dar acestea sunt cele mai mari, care aduc și cei mai mulți bani în bugetul Federației Ruse. Acestea au un consum foarte mare, inclusiv de fructe, legume, dar și băuturi alcoolice moldovenești", a declarat Vadim Ceban.

Care sunt alte avantaje de pe urma cooperării dintre Găgăuzia cu Federația Rusă aflați din materialul audio de mai sus.

Fluxul de știri
0