Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bastilia nu a căzut în fața croaților, Franța, noua Campioană Mondială - Foto

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaTriumful francezilor
Triumful francezilor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
”Cocoșii galici” sunt dubli campioni mondiali, iar adversarii lor - campionii simpatiilor și a respectului.

CHIȘINĂU, 15 iul — Sputnik. Au fost suficiente câteva minute pentru a înțelege ce arme a decis să folosească fiecare dintre adversare în marea finală. Croații au procedat la un presing insistent și agresiv, francezii au ales espectativa, contraatacul și miza pe fazele fixe. Prima dintre ele, în minutul 19, s-a încheiat dramatic pentru balcanici, Mario Mandžukić a trimis cu capul în propria poartă.

© Sputnik / Михаил Корытов / Accesați arhiva multimediaPrimul autogol din istoria finalelor de Campionat mondial
Primul autogol din istoria finalelor de Campionat mondial - Sputnik Moldova
Primul autogol din istoria finalelor de Campionat mondial

Nic pentru o clipă nu a apărut gândul că acest autogol, primul în istoria finalelor de Campionat mondial, va decide totul. Croații au avut nevoie de 10 minute pentru a trimite în poarta ”Albaștrilor”. 

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaGolul de 1-1
Golul de 1-1 - Sputnik Moldova
Golul de 1-1

Peste un interval absolut identic, în minutul 39, norocul le-a zâmbit din nou francezilor. Pentru un henț involuntar comis în propriul careu de Perisic, autorul golului egalizator (!), arbitrul Néstor Pitana, după ce a consultat îndelung reluările video (a fost premiera sistemului VAR într-o finală de CM), a dictat penalti. Antoine Griezmann nu și-a permis să rateze.

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaPenaltiul
Penaltiul - Sputnik Moldova
Penaltiul

La începutul reprizei secunde ”Cocoșii galici” au respins câteva atacuri ale oponenților după care au prins momentul pentru a înscrie dintr-o fază de joc, prin Kylian Mbappé, cel mai tănăr fotbalist al turneului.

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimedia3-1. Totul e decis?
3-1. Totul e decis? - Sputnik Moldova
3-1. Totul e decis?

Meritul echipei lui Didider Deschamps a fost că în acest moment nu a scos piciorul de pe accelerator, ba chiar a decis să se descătușeze.

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaZarurile sunt aruncate
Zarurile sunt aruncate - Sputnik Moldova
Zarurile sunt aruncate

După reușita lui Paul Pogba scorul a devenit imposibil de răsturnat, chiar și pentru croații care păreau să aibă două inimi în piept. Nu și puteri. Exepția a fost Mandžukić care s-a revanșat pentru greșeala din start și a înscris un gol de onoare, furându-i balonul portarului Hugo Lloris.

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaMario Mandžukić, revanșă personală care nu schimbă soarta partidei
Mario Mandžukić, revanșă personală care nu schimbă soarta partidei - Sputnik Moldova
Mario Mandžukić, revanșă personală care nu schimbă soarta partidei

Finala, până la urmă, a fost una agreabilă, cu 6 goluri și mai multe premiere despre care am vorbit pe parcurs. Na s-a întîmplat numai cea mai așteptată, ca o națională din Europa de Est să devină campioană.

Francezii, trebuie s-o spunem, și-au meritat victoria confirmănd totodată, în mare măsură, pronosticul nostru care azi a avut forma unei temeri. Acum, după cansumarea marelui eveniment fotbalistic, să acceptăm, în final, că învingătorii nu pot fi judecaţi?

Fluxul de știri
0